Vorwerk istorija

Vorwerk je međunarodna kompanija sa više od 125 godina iskustva i preko 500.000 agenata prodaje širom sveta, prisutna u više od 60 zemalja, u okviru kompanije, ćerke ili ovlašćenog distributera.

 

 

Fabrika za proizvodnju sistema za čišćenje razvija svoje proizvode u skladu sa najnovijim saznanjima šta je neophodno klijentu za kuću pri održavanju.Tehnologija zasnovana je na najsavremenijim metodama, sa posebnim naglaskom na kvalitet izrade i materijale koji se koriste.

Vorwerk sistemi za čišćenje se može nabaviti isključivo kroz direktnu prodaju na tržištu i mogu se kupiti samo preko naših konsultanata.

Godine 1930.nemačka kompanija pokrenula proizvod na tržištu koji je napravio pravu revoluciju kada je reč o usisivačima. Sa neverovatnim funkcijama za svoje vreme, veoma lagan, praktičan, efikasan i relativno jeftin. Ovaj usisivač se nosi naziv " Kobold " (nemački đavolak ili patuljak ).

Šarmantan ime za proizvod koji je zbog svojih izuzetnih osobina suđeno da postane svetski poznat. Kobold je za kratko vreme osvojio srca i domove ljudi, uglavnom zbog svoje visoke performanse i konkurentne strategije pristupa tržištu - direktne prodaje , koja je preuzela celokupnu strukturu Vorwerk grupe. Od tada, naša mreža odličnih konsultanata i prodavaca nudi savršeno rešenje za čišćenje milionima porodica širom sveta.

Decenije koje su usledile bili su predmet stalnih inovacija i plodova tehnološkog istraživanja.
Vorwerk je krajem 50. godine u Evropi predstavio prvi električni priključak kombinovane usisne i mehaničke performanse koji čiste tepihe kao nikada pre. Nove veze su proširile mogućnosti Kobolda na različitim površinama i tako je polako počeo da se stvara " Kobold sistem za čišćenje ".

Početak 70-tih doneo je prvi sistem „ suvog pranja" tepiha i dušeka. Kobosan, biološka preparat sa zadatkom čišćenja i zaštite pruža veću efikasnost I postaje daleko poznata metoda bez upotrebe vode na tepihu i dušeku.

U 80. godinama Kobold VK 120 otvora novu dimenziju, pre svega koncept modularnosti postaje jedan od najvećih svetski poznatih usisivača.
Ranih 90 -ih godina Kobold sistem za čišćenje integirše se sa novim priključkom Polilux, koji je u stanju da očisti glatke površine na efikasniji način.

Nova prekretnica u istoriji Vorwerka bila je 2000 godine. Kobold sistem za čišćenje doživeo tehnološke i konceptualnu evoluciju, što je veliki korak na putu ka savremenom načinu čišćenja u kući.

Po ulasku u XXI. vek Kobold kombinuje decenije posvećenosti, strasti i istraživanja. Pojavom generacije Premium filter kese smanjen je rizik od alergija i prašine, tako da se zadržavaju čak i najsitnije i najštetnija čestice prašine.